Tankar

Jag funderar. Saknar alla vänner jag haft, men som jag knappt känner längre.
 
Känner mig lite utanför världen och lever i min lilla Simskäla-bubbla. Jag trivs, men ibland är det lite ensamt.
 
Livet är lite märkligt. Det finns så mycket vackert, trevligt och fint, men ändå lever vi och dör. Tidvis svårt att se meningen med det hela, meningen med meningen.
 
Ändå tror jag ju nog att den finns där.
 
Förresten, så har jag fått en ny vän. Han heter Göran och bor nere i diket vid färjstugan. Göran är både lite mindre och mörkare än sin artfrände Sixten. Hoppas att jag får träffa honom igen!
 
 
Funderingar | | Kommentera |

Kvart över fem hemma hos mig

Förra veckan städade jag och möblerade om i mitt rum. Jag har det faktiskt ganska mysigt. Känner någon för att komma och hälsa på, så hjärtligt välkommen!
 
 
 
 
Du kanske kan få en skiva nybakt bröd också, om du gör en förhandsanmälan.
Bilder | Mitt rum | | 3 kommentarer |

Och därmed pasta!

På sistone har jag varit sugen på pasta, på vilket jag också tagit fasta; sedan i fredags har jag ätit pasta i tre omgångar.
 
Jag åt pasta senast idag, i form av makaroner. Jag lät mig inspireras av Pirkkas pikanta tonfiskpasta som finns med i April-numret av deras mattidning. Jag gjorde vissa ändringar, och resultatet åt både jag och pappa med god aptit.
 
Här kommer min version:
 
 
Pirkkas pikanta tonfiskpasta alá Sophia
4 personer
 
250 g fullkornsmakaroner
1 stor rödlök
2 vitlöksklyftor
Lite matolja
2 burkar tonfisk i vatten
Lite rivet citronskal
0,5 dl citronsaft
Klippt vårlök
Torkad persilja
Torkad oregano
1 tärnat äppel
Salt
Svartpeppar
 
Riven ost
 
Koka pastan. Hacka rödlöken och vitlöken. Fräs rödlöken i lite olja, och blanda sedan ner vitlöken. Fräs en LITEN stund till. Tillsätt den avrunna tonfisken, citronskalet och -saften, vårlöken, kryddorna och äpplet. Smaka av med salt och peppar. Servera pastan med riven ost. (Lite ketchup är också gott till...)
 
Om du inte tycker om tonfisk, gör som Henrik - dränk pastan i salladsdressing.
Recept | Pasta, Tonfisk, Tonfiskpasta | | Kommentera |
Upp