Världens godaste paj

Nu, gott folk! Börjar det inte bli dags för ett recept igen?
 
Idag befinner jag mig hos kusinvitamin, och moster frågade om jag ville laga efterrätten - citronpaj. De är himmelskt goda, så goda att man kunde äta upp hela pajen i ett nafs! I jämförelse med dessa bleknar kladdkakor bort som vägrenen i dimma.
 
Receptet kommer ursprungligen ur en bok som heter Annas pajer.
 
Pudrad citronpaj
 
Pajdeg:
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
150 g rumsvarmt smör
 
Mät upp de första ingredienserna och klicka sedan i smöret. Arbeta snabbt ihop till en deg och tryck ut den i en pajform. Förgrädda bottnen i 200 grader i 10-15 minuter.
 
Citronkräm:
3 ägg
2 dl socker
0,5 dl vetemjöl
rivet skal av en citron
5-6 msk pressad citronsaft
 
Vispa ägg och socker riktigt pösigt, och rör ner resten av ingredienserna. Häll smeten i det förgräddade pajskalet och grädda i ytterligare 8 minuter. Citronkrämen skall fortfarande vara lös när man tar ut pajen (annars blir det inte lika gott). Pudra rejält med florsocker över pajen.
 
Ät lugnt, för här finns risken att det går undan.
Recept | Bakverk, Citronpaj, Citronrutor, Efterrätt, Paj | |
#1 - - Moster:

Jättegod paj gjord av en duktig Sophia. Kommer att sakna dig här hos oss! Sköt om dig!

Svar: Tack! :) Jag kommer nog att sakna er också!
Sophia Lundell

Upp