Fint besök

Över helgen hade jag fint besök, nämligen självaste Karolina! Jag tog lite bilder, och kameran kom oftast fram när vi satt runt matbordet så...
 
 
Vi förverkligade en dröm och åt båda sushi för första gången i våra liv. Det var faktiskt riktigt gott, i synnerhet de där bitarna med avokado på... Vårt bordskick var dock lite primitivt. Vi åt med pinnarna enligt bästa förmåga (och den förmågan har nog sett bättre dagar...) och så tappade jag en it i skålen med sojasås så det skvättade runt bordet, bland annat.
 
På lördagen handlade vi. På loppis provade vi kastruller för huvudbonadsändamål, till exempel. Jag hittade en trevlig en i koppar som passade riktigt bra. Karolina tyckte att jag skulle ha på den när vi vandrade hemåt, så vad hade jag för val? Åtminstone gladde vi någon.
 
Om ni undrar vad jag ska med en kastrull på huvudet till, så säger jag  bara Råddjuret och penkkis.
 
 
Efter inhandlingsrundan skulle jag laga trerättersmiddag åt Karolina. Förrätten blev min lyxiga rödbetssallad som jag lade upp receptet på i mitt förra inlägg.
 
 
Huvudrätten blev "Pizza Triolo" - en pizza som jag hittade recept på i tidningen Land. Dessutom lyckades jag laga den bästa pizzabottnen som jag någonsin gjort. Pizzans fyllning utgjordes av mozzarella- och blåmögelost samt pekannötter. När man gräddat den så skulle den toppas med parmaskinka och tunt skivade äpplen. Måste jag säga att den var jättegod? Den bästa pizzan ever.
 
Som efterrätt hade jag lagat en snöig blåbärspaj. Jag tyckte att det kunde vara ett lämpligt namn, och pajen var alltså en kombination av Glass au Four och ja, blåbärspaj. Den blev inte helt perfekt dock, men nog helt god. Lite finslipningar vore nog på sin plats.
 
 
Här inbjudet Karolina till brunchbordet. Bilden säger sig själv tycker jag...
 
 
Såhär gullig var Karolina sen också, min favoritkusin! Jag hade en mycket trevligt helg. Vi gjorde faktiskt andra saker än att äta också, fastän det kan vara svårt att tro. På fredagen var vi på ungdomssamling till Sion, så talade vi, såg film, vilade och skrattade. Till exempel.
 
Igår började jag även att läsa den fjortonde och sista Wheel of Time boken som jag beställde samma dag som den kom ut. Så en trevlig vecka skall åtminstone jag ha. Tack och hej!
 
 
 
| | En kommentar |

Rödbetorna tog hem spelet

Idag har jag läst på biologiprov. Och finska. Snart kommer det enda som finns i mitt huvud att vara biologi och finska. Nu får det nog dock vara nog för idag!
 
Denna vecka har jag fryst sej som tema vad gäller maten. Jag tänkte pröva olika recept och se om man kunde förvandla sej till något riktigt gott men - nej. Jag har två bitar kvar i frysen som jag sparar till nästa vecka, och panerar på helt traditionellt sätt, för jag tror att det blir bäst så.
 
Förra veckan prövade jag på rödbetor. Jag tycker nämligen inte om kokta rödbetor, sådär upp och ner. Till min förtjusning upptäckte jag dock att man kan förvandla rödbetorna till de mest förtjusande rätter med lite kreativitet bara.
 
Detta blev min favorit:
 
 
Lyxig varm rödbetssallad
 
Mängderna får man bestämma själv!
 
Rödbetor
Några morötter
Gul lök
Olivolja
Äppelvinäger
Honung
Salt
Grovmalen svartpeppar
Kokta vetekorn
Blåmögelost
Rostade pumpafrön
 
Yoghurtsås:
Turkisk yoghurt
Finhackad vitlök
Salt
Provensalsk örtblandning
Lite senap
 
Klyfta rotsakerna och löken. Ringla över olja, vinäger och honung. Salta och peppra. Tillaga i ugn i 225 grader tills rotsakerna är knappt mjuka. Lägg på fat och smula över blåmögelost och toppa sedan med fröna. Rör ihop yoghurtsåsen och servera med salladen. NJUT!
 
| | Kommentera |

Skönhetssömn och lite annat

Det var länge sedan sist! Jag tänkte skriva några rader nu, mest med tanke på min trogna läsare (och förmodligen enda) Karolina.
 
Så. Idag var det den stora skolfotograferingsdagen! Ungefär såhär såg jag ut då jag förevigades:
 
 
Mitt humör var synnerligen gott från morgonen, men efter maten så tappade jag lite av min entusiasm, nog bara för att tröttheten kom över mig. Jag borde nog bara vara pigg dock, eftersom jag i allmänhet är noga med min skönhetssömn.
 
Undrar varifrån uttrycket skönhetssömn kommer. I alla fall behöver jag mycket sömn för att min insida skall vara vacker. Det är ett som är säkert.
 
Nå, idag blev alltså en trött dag. Kanske jag är effektivare imorgon, och får undan lite skolarbete och lite annat. För övrigt är nog detta en riktigt trevlig vecka, med en ännu trevligare helg i sikte. Vi skrivs (om en dag, vecka, månad eller halvår, typ)!
| | Kommentera |
Upp