Planering med stil

I natt hade min granne fest. Eller efterfest, snarare.
 
Ikväll skall JAG ha fest.
 
Eller så inte - men vi ska ha planeringsmöte, och det är inte så illa det heller. Jag har till exempel bakat en nyttig kladdkaka som Hanne gjort reklam för. Den innehåller bland annat vita bönor, dadlar och 70 procentig choklad. Jag bytte ut kokosoljan mot rypsolja och kokossockret mot muscovadoråsocker.
 
 
Ägget tänkte bidra till baket genom att knäcka sig själv. Tyvärr knäckte det sig på fel ställe.
 
 
Jag vet ju inte hur kakan kommer att smaka, men smeten var i alla fall god...
 
 
En klick grädde till, så ska den väl nog gå ner.
 
 
Jag håller på och bakar rågsurdegsbröd också. Mmmm.
 
Jag har en så förskräckligt avlsappnad intställning till livet idag - mycket chill, men ack så lite effektivitet. Det känns lite farligt; mitt i allt hoppar en obehagligt omfattande skoluppgift över mig och vrider av nacken.
 
Kanske det inte är så illa, men nog vore det ändå bra om jag skulle få min finska-presentation inövad.
Bröd, Nyttigare sötsaker | | Kommentera |

Uppe i det blå

 
Tjohej. Det här är min fönsterlampa i köket, som jag köpte för några veckor sedan. Tack vare den kan jag spara på stearinljus.
 
Jag tycker man skulle tänka sig att jag är en jordnära person, som ser realistiskt på saker och ting. Men, sanningen är istället att jag är helt uppe i det blå. Jag lever i någon sorts drömvärld, långt borta från verkligheten... I alla fall dagar som denna.
 
Nåväl, det är väl relativt allting - men mellan varven i alla fall.
Funderingar | Drömvärld | | Kommentera |

Mat & prat & näringsbehov

Gah. Jag som alltid har varit en exemplarisk studerande, misslyckas till och med, med mina halvhjärtade försök att läsa på morgondagens tent i "Våra näringsbehov". För all del, innehållet i kursen är delvis bekant från tidigare, men sen finns det ju en massa vitaminer och mineraler som jag kanske också borde minnas... Och matsmältningen...
 
Jag tycker att min lättja den senaste tiden snart börjar bli oroande. För att exemplifiera: Istället för att plugga tänker jag nu berätta om min helg.
 
Min käre storebroder kom på besök från lördag till söndag. Jag hade frågat vad han ville göra, och svaret var "tala och äta" - inte mig emot.
 
På lördag gjorde jag till exempel en efterrätt, trifle. Ja varvade mjuk mandelkaka och chokladkex med hemlagad vaniljkräm, vispad grädde, rostade mandelflagor, hackad choklad och körsbärssylt i mina härligt blå, snart antika, skålar.  Ett bra och välsmakande sätt att använda upp kakrester på...
 
 
Kvällste är ju obligatoriskt i min värld, och jag tycker (som ni kanske har märkt) att det är så mysigt att bjuda på te och smörgås i mitt lilla kök!
 
 
Sen introducerade jag den fantastiska citrusfrukten Pomelo för min bror. Den är så stor, och rolig att äta.
 
 
På söndag tänkte jag göra en vegetarisk, nyttig buffé. Lite väl ambitöst och entusiastiskt kanske, men det blev mycket gott och vackert!
 
Jag lagade en kryddig auberginetagine med tomat, kikärter, champinjoner och aprikoser som huvudrätt, och därutöver bjöd jag på bröd, mungbönsgroddar med persilja, morots- och citrussallad, gratinerade tomat och så tzatziki förstås.
 
 
 
Ja, det var mycket mat det här. Min bror ville inte heller vara med på någon bild här på min blogg, så det är bara hans hand som får vara med på ett hörn. Höhö.
 
Sen fick han agera fotograf och ta nya facebook-bilder åt mig, för jag tyckte att det var dags att byta ut julbilderna. Tids nog skall jag också göra en ny header till den här bloggen.
 
 
Nåja. Kanske jag ska läsa en snutt till av de här näringsbehoven. Sen om en timme ska jag åka iväg på "Lär dig göra tapas-kväll". Jag ska se till mina näringsbehov i praktiken istället...
Desserter, Grönsaksrätter | Skolarbete, Trifle, Vegetarisk buffé | | 3 kommentarer |
Upp