Bland gräslök och gråsuggor

Nu har jag dragit mig tillbaka till sydligare breddgrader, och för att ni inte ska glömma bort mig alldeles, så tänkte jag försöka uppdatera min stackars blogg regelbundet.
 
Det är ju så här, att jag nu gått och blivit en del av den teknologiska världen, med smartphone och iPad och allt... Vad jag tidigare allra mest sett fram emot med detta, var att jag skulle skaffa instagram, fånga de där ljuvliga ögonblicken då livet är som bäst, och dela med mig av dem. Imorse inföll just en sådan stund, men då var förstås telefonen helt utom räckhåll.
 
Istället tänker jag med ord beskriva min morgonstund med guld i mun. Idag är min lediga dag, och därför passade det bra att börja den med en lång joggingtur. Den blev förstås varm och svettig, som det vill sig såhär års, och följaktligen var den perfekta avrundningen på rundan ett dopp i det blå; sådana stunder älskar jag denna plats, där jag för tillfället lever, så arma mycket! Vattnet doftar somrigt åländskt, och lagom nedkyld ligger jag och njuter av klippornas värmestrålning, om än den är svag, i morgonsolen, samtidigt som jag betraktar gräslöken som svajar i vinden. Det hade varit värt en instagramuppdatering.
 
På tal om gräslök, så har jag tillbringat resten av dagen i mitt kryddland. Det var lite igenväxt. Av det som jag planterat har dessutom enbart dillen kommit upp. Nåväl, från tidigare år frodas timjan, libsticka, vinsyra och gräslök åtminstone. Av mamma har jag även tagit en planta oregano respektive citronmeliss, och senare i sommar när hennes persilja rotat sig kanske jag kan tjyva en planta. Min mor har planterat en par plantor lavendel och en citrontimjan också. Utöver det har jag även lite körvel som sått sig själv. Det enda som saknas nu är röd basilika. (Jag sådde nog någonting mer i våras, men jag minns inte vad det var, så det kunde inte vara så viktigt...)
 
Innan jag började på såg det ut såhär...
 
Och efter några timmars grävande och hackande såg det ut såhär... Ärligt talat så tyckte jag att det, av bilderna att döma, var vackrare tidigare. Det såg mera trolskt ut då.
 
 
Bilder, Trädgård | Instagram, Kryddland, Skärgård, Örtkryddor | | Kommentera |

Midsommar

Tre intensiva veckor av UngMartha-läger avrundades med midsommarfirande. Helgen spenderade jag med familjen, kusinerna och några till på kusinernas villa. Vädret var varierande varmt och överraskande vackert, även om det kom en eller annan regnskur. Vi åt god mat, diskade, flätade kransar, lekte "gris" (...), badade bastu, simmade och hoppade på stenar. Här är några bilder!
 
Det var fina dagar!
 
Bilder, Desserter, Vardagligt | Midsommar | | Kommentera |

Sedan sist

Nu har det ekat tråkigt tomt här ett tag!
 
Just nu sitter jag och lyssnar på deppig musik - ibland är det så välgörande för själen! Musiken till trots är allting frid och fröjd, och livet känns ganska grönt och skönt. Jag jobbar på några olika dagsläger nu i början på juni, vilket i praktiken innebär att jag får laga mat tillsammans med barn dagarna i ända. Inte så dumt!
 
Min lugna och tämligen sköna vår gjorde mig nästan nedstämd; det känns så bra att göra rätt för sig igen! I och för sig, kännetecknas väl inte mina lediga kvällar av effektivitet och hårrt arbete direkt... Efter en arbetsdag (inklusive cykeltur) känns det ändå helt i sin ordning.
 
Nåja! Här kommer lite bilder på vad jag pysslat med sedan sist:
 
Se på det här! Kan ni höra mitt glädjetjut när jag såg brödets inkråm?
 
Sommarblommor gör mig så glad!
 
Hmhm, nu är frågan: Skall jag börja packa mina väskor inför min annalkande ålandsflykt (eller -tillflykt?), läsa matematikdidaktisk litteratur eller skissa på en presumtiv (kanske inte helt rätt ordval, men det får duga) målning?
 
Bakelser, Bröd, Kreativt, Surdegsbröd | Chokladbiskvier, Maskros | | En kommentar |
Upp