Julen

Innan det firandet av det nya året börjar, kan det vara på plats med några bilder från julen.
 
Som alltid, inleddes julafton med en mysig julfrukost (som till största delen utgörs av pepparkakor, glögg och choklad... Och en eller annan smörgås).
 
Till lunch åt vi gröt med mandel (detta år utdelades det ett paket innehållande en Honungspomelo) och plommon- och aprikoskräm. Under dagen åkte jag och pappa på svartbröds- och julklappsutdelarrunda, och sedan blev det för min del lite förberedelser av kvällens efterrätt.
 
På kvällssidan åt vi julmiddag; potatis, julskinka, lutfisk, tre sorters lådor, italiensk sallad, ärtor, majs, en sallad med tranbär, äpplen, fetaost och nötter, samt ananas, förstås...
 
Före efterrätten skulle pappa slinka iväg och "gå ut och elda" eller "hämta tidningen" i granngården. Hehe.
 
Efterrätten detta år var av det enklare slaget - havtornskräm med vaniljmascarpone och pepparkakssmul - men ack så god!
 
I år kunde vi för första gången fira jul i vårt nybyggda vardagsrum, och här är hela syskonskaran samlad (+ Mazarin). Observera min julkjol, vilken jag, som namnet antyder, sytt speciellt just för julen.
 
Till min stora glädje blev julen någorlunda vit i år också. Så här efter julen, har jag till och med hunnit både skrinna och skida också.
 
För tillfället står dessa två små kryp för underhållningen hos oss. Att tillsammans sova i ett hoprullat liggerunderlag är till exempel hemskt mysigt - kanske det känns tryggt, eller snarare tryckt...
 
God fortsättning (som folk brukar säga) och ett gott nytt år!
 
Jul | Jul, Julafton, Kattungar | | Kommentera |
Upp