Mört på tallriken
Nu har jag ätit mört.
Jag fjällade mina mörtar och kryddade dem med citron, salt, peppar och dill, och så stekte jag dem i ugnen. Jag kände faktiskt en viss bävan inför att äta dem, men skam den som ger sig!



Så, jag högg in... Och - mört var faktiskt inte så illa! Den smakade lite som abborre. Visserligen hade den mycket ben, men dessa var väldigt små, och med lite "fisk ätar-vana" så klarar man nog av dem. Det som smakade lite äckligt var möjligtvis skinnet.
Nog äter jag hellre mört än insekter. I somras hörde jag nämligen att FN rekommenderat att man skulle öka intaget av insekter som föda, men en finsk professor i näringsfysiologi tyckte att vi här i Finland kunde äta skräpfisk, så som mört, i första hand, därför att det vore mera ekologiskt. Mera välsmakande också, skulle jag tro.
Så, nu behöver ni inte misströsta om ni bara får mört nästa gång ni fiskar.
Hihi du e rolig Sophia :) men sant hellre mört än insekter :) ha du fiska själv ?:)