Bland gräslök och gråsuggor

Nu har jag dragit mig tillbaka till sydligare breddgrader, och för att ni inte ska glömma bort mig alldeles, så tänkte jag försöka uppdatera min stackars blogg regelbundet.
 
Det är ju så här, att jag nu gått och blivit en del av den teknologiska världen, med smartphone och iPad och allt... Vad jag tidigare allra mest sett fram emot med detta, var att jag skulle skaffa instagram, fånga de där ljuvliga ögonblicken då livet är som bäst, och dela med mig av dem. Imorse inföll just en sådan stund, men då var förstås telefonen helt utom räckhåll.
 
Istället tänker jag med ord beskriva min morgonstund med guld i mun. Idag är min lediga dag, och därför passade det bra att börja den med en lång joggingtur. Den blev förstås varm och svettig, som det vill sig såhär års, och följaktligen var den perfekta avrundningen på rundan ett dopp i det blå; sådana stunder älskar jag denna plats, där jag för tillfället lever, så arma mycket! Vattnet doftar somrigt åländskt, och lagom nedkyld ligger jag och njuter av klippornas värmestrålning, om än den är svag, i morgonsolen, samtidigt som jag betraktar gräslöken som svajar i vinden. Det hade varit värt en instagramuppdatering.
 
På tal om gräslök, så har jag tillbringat resten av dagen i mitt kryddland. Det var lite igenväxt. Av det som jag planterat har dessutom enbart dillen kommit upp. Nåväl, från tidigare år frodas timjan, libsticka, vinsyra och gräslök åtminstone. Av mamma har jag även tagit en planta oregano respektive citronmeliss, och senare i sommar när hennes persilja rotat sig kanske jag kan tjyva en planta. Min mor har planterat en par plantor lavendel och en citrontimjan också. Utöver det har jag även lite körvel som sått sig själv. Det enda som saknas nu är röd basilika. (Jag sådde nog någonting mer i våras, men jag minns inte vad det var, så det kunde inte vara så viktigt...)
 
Innan jag började på såg det ut såhär...
 
Och efter några timmars grävande och hackande såg det ut såhär... Ärligt talat så tyckte jag att det, av bilderna att döma, var vackrare tidigare. Det såg mera trolskt ut då.
 
 
Bilder, Trädgård | Instagram, Kryddland, Skärgård, Örtkryddor | | Kommentera |
Upp