Mitt 21:a levnadsår

Igår passerade jag 21 års strecket. Här kommer lite höjdpunkter - i bildform - från mitt år som 20-åring!
 
I början av maj var jag på en fadderresa till Lettland. Lettland är ett så otroligt fint land, speciellt på våren! (Matbutiken på bilden besökte jag flera gånger... Det är så spännande och intressant att se på livsmedel i andra länder.)
 
I andra halvan av mig tog jag ett flyg till USA. Vana flygare kanske inte finner det så fascinerande, men jag passade på att ta en bild på Grönland medan det ännu är vitt...
 
I Amirika besökte jag ett flertal olika släktingar, i första hand kusiner till min mormor. De utfodrade mig väl: Jag har aldrig ätit så mycket gott på två veckor som jag gjorde där på andra sidan Atlanten...
 
Höjdpunkten, bokstavligt talat, under mitt år som 20-åring var besöket i Willis Tower i Chicago, världens näst högsta byggnad.
 
Bilden talar för sig själv.
 
Jag tyckte att ett dopp i Lake Michigan var obligatoriskt, även om amerikanerna inte riktigt tyckte att badsäsongen börjat ännu...
 
Jag besökte även denna vackra fröken, och vi åkte bland annat till ett diner i retrostil. Där drack jag en "malt", en glassig dryck vill säga, och den var helt supergod!
 
Jag älskar denna vy!
 
Hemkommen från USA passade jag, moster och kusinerna på att ta oss en 40 km:s promenad till Korsnäs.
 
SEGER!! Nånej, men under mitt 21:a levnadsår fick jag för första gången napp på kastspö - och det med råge!
 
Systeryster besökte mig under en vecka, och vi lagade bland annat världens godaste pizza (i mitt tyckte åtminstone...).
 
I augusti for kusinvitamin och jag på en utflykt till ett godtyckligt ställe - nämligen Sammi och Ikalis. Vi sov i bilen och avnjöt alla måltider i picknickform! Det gör vi om!
 
Under sommaren hade jag mycket gemytliga arbetskamrater. En av dem invigde mig bland annat i konsten att göra indisk curry.
 
Sommaren gick fort, och jag hann inte alls bejaka mina konstnärliga intressen som jag planerat, men detta åstadkom jag åtminstone.
 
I September spenderade jag två helger på Gåshällan. En av dem med dessa fina människor!
 
Under detta år tog jag också mitt livs beslut - jag skulle börja dricka kaffe. Tyvärr falerade det lite på grund av min koffeinkänslighet, men kaffedrickandet förgyllde åtminstone mina tunga praktikveckor. Jag började också beta av romaner av Tolstoj och Dostojevskij (vilket jag fortfarande håller på med)...
 
I november lyckades jag, som inte tycker om lever, göra jättegoda leverbiffar. Det ni!
 
I december följde julfest på julfest. Denna bild är från den första av dem - vår ungdomssamlingsjulfest - och programpunkten på bilden i fråga är tomtarnas modeshow. Hehe.
 
Julen firade vi i vårt nya vardagsrum!
 
I januari åkte jag och två kusiner till Ekenäs och hälsade på den tredje. Väl där tog vi en roadtrip till Hangö.
 
Jag nöjde mig inte med en nylandsresa i januari: I månadsskiftet åkte jag på studentmissionens konferens i Helsingfors, och där tog jag nattkvarter hos denna filur. Ett mycket inspirerande veckoslut!
 
Vårvintern kännetecknades av mängder av god mat...
 
På påsken fick vi trevligt kusinbesök, och jag och Karolina passade på att häxa till oss lite!
 
Min sista dag som tjugoåring firade jag tillsammans med mamma, kusiner och vänner, och vi åt en allt för god vitchokladkladdkaka med citrus och kokos...
 
Mamma fixade frukost och gav mig paket på den stora dagen!
 
Jag hade en jättefin födelsedag, och ett angenämt veckoslut dessförinnan... Ja, ett angenämt år, till och med, får jag väl konstatera. Tack alla som förgyller mitt liv!
 
| |
#1 - - Karolina:

ÅÅÅhh Sophia!! Jag känner mig beyond ärad att få ha varit med på dessa hörn. Grattis och du är så arma gullig på bilderna, vill bara nypa dig i kinden eller nåt! <3

Svar: Jag känner mig ärad av att ha få dig med på diverse hörn! Tack, lilla lina! <3
Sophia

Upp