Matig helg

Nu ska jag bara skriva det här inlägget och sedan skall jag börja avrunda dagen: Timmarna jag inte sov igår natt börjar ta ut sin rätt...

Idag har jag jag faktiskt hunnit göra en del, trots att jag har känt mig så långsam medan tiden har varit snabb. Imorse var jag ut på en joggingrunda till Roparnäs av alla ställen, och jag blev faktiskt lite rädd att jag inte skulle hitta tillbaka till centrum ett tag också, men lyckligtvis det var närmare än vad jag trodde.

Annars idag har jag bland annat börjat öva till finskaprovet, ungefär. Så har jag lagat mat också: En riktigt god tomatsås, och så lingonkräm, som var godare än vad man förväntar sig att en lingonkräm skall vara, dessutom ganska nyttig då den bara innehöll lite råsocker.

Igår lagade jag också mat (surprise!), en palsernackssallad typ, det var åtminstone vad de kallade det i Birkatidningen jag hämtat receptet ur. Jag ändrade mängderna ganska mycket och fritt, så man kan ju ta så mycket man vill ha av de olika elementen!

Sallad på rostade palsternackor och ost

palsternackor i bitar/strimlor
olja
salt
svartpeppar

Rosta palsternackorna i ugnen i 225 grader i 10- 15 min.

äpple i tärningar
finhackad lök
citronsaft
ost i små kuber
pekannötter, grovhackade

Blanda äpplet, löken och citronsaften med palsternackorna, strö över ost och nötter, och dekorera med exempelvis med persilja och lingon.
Sedan lagade jag någonting mystiskt, som jag hittade här. Det är så kallad "raw food", och i princip mandlar, dadlar och kakao ihop mixat. Det var inte sådär supergott, men ändå så var det gott på ett ovanligare vis. Konsistensen påminde kanske lite om mandelmassa, vilket kanske inte är så förvånande. Utan den färska frukten till hade det dock inte varit lika roligt att äta. Lite spännande, och nyttigt (vilket kanske är poängen) "bakverk".

Recept | | 2 kommentarer |

I brasans sken...

Nåja! Nu är jag hemma igen, efter en både trevlig och mysig vinterhajk, men ack - stundvis så kall. Igår sågade och klöv vi ved, åt, och värmde oss vid brasan. Vi skulle sova i ett kamintält, så vi gick och lade oss ovanligt tidigt, eftersom det var så mörkt och kallt därute. Mestadels flamsade och pratade vi på, och somnade gjorde nog ingen innan tolvslaget var passerat... Åtminstone hade jag svårt att sova, och sammanlagt blev det väl bara 2-3 timmars sömn för min del. Jag frös inte, i alla fall, men mot halv fem tiden blev det ändå lite kallt, så då bytte jag av Jesper och gjorde Julia sällskap vid kaminen, och där satt jag till klockan åtta! Det var nästan mysigast på hela hajken måste jag medge, att titta på den sprakande kaminen och fylla på den nu och då.Utan kamintält och brasa skulle mina tår och fingrar ha förgått. Ett litet minus är dock att min ena handske har kommit bort, men annars har det varit en trevlig hajk i trevligt sällskap!
Vardagligt | | Kommentera |

Vinterhajk!

Idag är det den stora vinterhajkdagen! Jag och min trevliga klass ska till Esse och sova i ett kamintält. Lyckligtvis är det inte sådär superkallt idag, men jag har många varma tröjor, och dessutom relativt nyinförskaffade utebyxor, så nog ska jag väl klara mig.

Igår började jag på Sions (pingstförsamlingen i Vasa) ledarskola, som kommer att hållas varje torsdagkväll under våren och hösten. Det verkade nog vara trevligt, så jag ser fram emot fortsättningen!
Vardagligt | | Kommentera |
Upp