Här råder torka?

Jag vill tydligen blogga idag igen.
 
Idag har jag varit ledig. Jag inledde dagen med en liten joggingtur, och när jag kommer hem möter mamma mig i dörren och säger att vattnet är slut... Hoppsan! Så jag gick ned till havet och tvättade mig istället. (Det var någon pump som hade falerat, så felet åtgärdades nog snart av pappa.)
 
Sen har jag vandrat runt och plockat rölleka, rödklöverblommor och lite blommor från duntrave, eller maitohorsma som jag råkar veta att den heter på finska. Jag har läst att man kan koka te på de där blommorna, eller rödklöver vet jag faktiskt inget om - men giftig är den ju i alla fall inte.
 
Jag har upptagit ett lite pinsamt intresse också: Jag har sett en halv säsong Gossip Girl på viaplay. Till mitt försvar måste jag ju säga att jag har virkat matta samtidigt. Faktiskt, största delen i alla fall... Host.
 
För att förtydliga - jag har inte sett en halv säsong just idag, bara tre avsnitt.
 
Kommande helg har jag och mina småsyskon föräldrafritt. Dock har jag avsagt mig alla duktig storasyster-plikter, det vill säga, mina syskon får äta hur mycket nudlar och köpis-bröd de vill! Själv tänker jag jobba, äta aubergine och fundera på livet.
 
Nej, nu börjar klockan bli hårtvättning och tedags! God kväll!
 
 
Vardagligt | Te | | Kommentera |

Hälsningar från en K-ExtraTjej_94

Jag är inte så förtjust i att blogga när jag är här hemma på Åland. Det kanske märks.
 
Just nu känner jag mig som K-ExtraTjej_94, om någon förstår vad jag menar - en blålila K-Extra-tröja på, och ett ständigt leende på läpparna (och lite fasttrampad köttfärs under skorna...). Jag jobbar, och det är så roligt att jobba! I synnerhet efter alla dessa lediga veckor, men förvisso, inte är lediga veckor enbart utav ondo heller: Jag har plockat olika blad som jag torkat, plockat hjorton, har ätit smultron, bakat bröd, hittat på ett riktigt gott recept på rådjur, löst korsord, sytt kuddar med lappteknik och börjat virka en matta, bland annat. Dessutom har jag och min familj hunnit åka på en dygnskryssning till Helsingfors också. Så lite sånt där smått och gott har uppehållit mig den senaste tiden.
 
Vi har också fått tillökning i familjen: Knubben, Pyret, Mymlan och Knyttet - eller vad man nu föredrar att kalla dem.
 
 
Är de inte söta? Alla är bortlovade nu, förutom den svarta, Knyttet, som kanske ska få sitt hem hos farmor. Med på bilden är också deras mor, som tar sin uppgift på största allvar, i alla fall den praktiska aspekten. Hon har inte lika lätt för att förstå kattungarnas emotionella behov.
 
För någon vecka sedan tog min spotify-tid slut efter ett halvt år. Idag har den kommit åter: Trevligt.
 
Jag vet också lite mer om min framtid nu, än vad jag gjorde tidigare. Jag har sluppit in till ämneslärare i huslig ekonomi i Vasa. Det var ju inte mitt första alternativ, men huvudsaken för mig är att jag får bli lärare. Dessutom är jag ju väldigt intresserad av hushåll och matlagning... Huslig ekonomi är ju i alla fall ett viktigt ämne, tycker jag.
 
Dock känns det lite konstigt att tänka om. Jag var så inställd på att slippa in på mitt första alternativ, eller inte slippa in överhuvudtaget.
 
Nåväl, jag ser hur som helst mycket fram emot hösten. Det skall bli så roligt att få flytta in i en egen lägenhet i Vasa!
 
 
Hälsningar från Simskäla!
 
Vardagligt | Kattungar, Sommar | | En kommentar |
Upp