Söndagssol

Idag är det söndag, med söndagssol - en riktigt vacker dag. Jag, moster och Oskar har just varit ute på en promenad. Igår var det en grå och regnig dag, men ni som brukar dricka Nordqvists te, så vet ju att det finns någonting som heter "Sadepäivän ilo".
 
Just nu skulle jag helst sticka, men eftersom det finns vissa tråkiga skoluppgifter som behöver göras (som att läsa igenom en lång broschyr från konkurrens- och konsumentverket) så skall jag väl försöka göra det först. Jag åt just ett äpple, så att jag fick nya krafter...
 
Jag är en smula stressad just nu, för jag har så många julklappar som jag vill göra i tankarna. De här tankarna skulle väl behöva samlas till en realistisk tidsplan, så att jag inte behöver bli stressad som ifjol. Nästa vecka kommer att börja lite intensivt, men sen blir det några lediga dagar med besök av mamma, Agnes och Henrik!
 
Nåväl, skolarbete var det.
Vardagligt | Söndag | | Kommentera |

Sen sist...

Jag har inte hunnit blogga denna vecka, och inte förra veckan heller, för då var jag hem. Jag kan ju dock lägga upp lite bilder från min hemmavistelse, i alla fall!
 
 
Gissa bilden?
 
 
Jag försökte fånga missen på bild, men han har så svårt att vara stilla! Dessutom blir han alltid så nyfiken på kameran, vår lilla Barba-katt!
 
 
 
Simskäla är inte som vackrast på hösten, men inte är det ju fult heller. På vintern när hela ön är snötäckt - då är det vackert! Eller på sommaren, förstås.
 
 
Jag hade en skoluppgift där jag skulle filéa fisk, så lyckligtvis hade vi tre stora, fina sikar på lager. Jag tyckte att jag blev riktigt duktig till sist faktiskt! Agnes var duktig och dokumenterade hela händelsen. (Jag skall göra ett didaktiskt arbetsblad sen nämligen.)
 
 
Så blev det fisk till middag.

 
Sedan var någon i sitt esse. Vi plockade härliga, stora, röda, syrligt söta, goda äpplen.

 
Min söta syster tycker om att klättra i träd.

 
Sen ville jag baka tårta också. Jag fyllde den med hemlagad vaniljkräm och svartvinbärssylt. Ovanpå lade jag svartvinbärssylt som jag kokade upp och spädde ut med lite potatismjöl. Jag tyckte att det blev fint! Den hade kunnat bli godare dock; jag borde ha blandat ut vaniljkrämen med lite vispad grädde.
 
Det var i stora drag vad jag sysslade med förra veckan. Denna veckan har jag gjort skolarbete, missat en tent, och lite sånt. Ha en trevlig helg!
Bilder | Missen, Simskäla, Tårta | | 2 kommentarer |

Mört på tallriken

Nu har jag ätit mört.
 
Jag fjällade mina mörtar och kryddade dem med citron, salt, peppar och dill, och så stekte jag dem i ugnen. Jag kände faktiskt en viss bävan inför att äta dem, men skam den som ger sig!
 
 
 
 
Så, jag högg in... Och - mört var faktiskt inte så illa! Den smakade lite som abborre. Visserligen hade den mycket ben, men dessa var väldigt små, och med lite "fisk ätar-vana" så klarar man nog av dem. Det som smakade lite äckligt var möjligtvis skinnet.
 
Nog äter jag hellre mört än insekter. I somras hörde jag nämligen att FN rekommenderat att man skulle öka intaget av insekter som föda, men en finsk professor i näringsfysiologi tyckte att vi här i Finland kunde äta skräpfisk, så som mört, i första hand, därför att det vore mera ekologiskt. Mera välsmakande också, skulle jag tro.
 
Så, nu behöver ni inte misströsta om ni bara får mört nästa gång ni fiskar.
Fisk | Mört | | 2 kommentarer |
Upp