Femstjärnig styrelsedag

För att främja gemenskapen, tillredde och åt vi i studentmissionens styrelse en 3 rätters middag tillsammans tidigare den här veckan. Mina medstyrande visade sig ha riktiga matlagningstalanger - det blev fantastiskt gott!
 
Som förrätt åt vi en sallad med bland annat proiscutto och melon. Mmm! - Och fin blev den också.
 
Sallad med parmaskinka, tomat och melon

8 personer

1 ask ruccola
1 kruka valfri sallad
2 rödlökar
3 tomater
1 burk soltorkade tomater
100 g lufttorkad skinka
1 bit nätmelon
ca ½-1 dl solrosfrön
svartpeppar

Rosta solrosfröna några minuter i ugnen. Riv kruksalladen och fördela den och ruccolasalladen på 8 tallrikar. Skiva tomaterna och rödlökarna på bredden, och fördela dem ovanpå salladen. Låt de soltorkade tomaterna rinna av på hushållspapper, skär dem i halvor, och lägg dem på salladen. Skär melonen i bitar, och lägg dem tillsammans med skinkan överst. Toppa salladen med solrosfröna, och lite svartpeppar.

Till huvudrätt lagade vi citronkyckling med ugnsrostade rotsaker och avokado-fetaoströra. Avokado-fetaoströra som tillbehör är en personlig favorit!

Avokado-fetaoströra

1-2 avokadon
200 g fetaost i bit
1 pressad vitlöksklyfta
citronsaft och -rasp
peppar
(salt)

Mosa avokadon tillsammans med fetaosten. Smaksätt med vitlök, citron, peppar och eventuellt en nypa salt.

Så slutligen efterrätten, som blev en riktig höjdare... Härligt rinnig chokladfondant med vaniljglass - helt perfekt!

Chokladfondant

4-8 personer

200 g choklad
200 g smör
4 ägg
2 dl socker
1 dl kakao
1 dl vetemjöl

Smält smöret i en kastrull, och rör ned chokladen så att den smälter. Vispa ägg och socker tills sockret löst sig. Rör ned chokladblandningen i äggvispet. Blanda kakao och vetemjöl, och sikta ned det i smeten.

Fördela i smorda portionsformar (för mindre bakelser - en muffinsplåt; för större - suffléformar), och grädda i 220 grader i 5-10 minuter, beroende på storlek (den behöver inte gräddas genast). Fondanten skall vara hård på ytan, men mjuk och rinnig i mitten – så vakta noga! Servera gärna med grädde eller glass.

Vi hade en riktigt trevlig och uppmuntrande kväll tillsammans. Tack för den, kära styrelse - ni är bäst!

Bakelser, Desserter, Sallader, Tillbehör | Avokado-fetaoströra, Chokladfondant, Sallad med proiscutto och melon, Vasa studentmission | |
#1 - - Ida:

(en lite försenad kommentar) TACK själv! :) Det var underbart gott! Måste instämma med den sista meningen ;)

Svar: Yee, alltid roligt med en kommentar! :D Jo!
Sophia Lundell

Upp